Entelektüel yayıncılıkta yeni bir açılım.

Catherine Malabou

Londra Kingston Üniversitesi’ne bağlı Modern Avrupa Felsefesi Araştırma Merkezi’nde felsefe profesörü. Jacques Derrida ve Jean-Luc Marion gibi önemli Fransız düşünürlerinin öğrencisi olan Malabou’nun “plastikiyet” kavramı etrafında yoğunlaşan felsefi çalışmaları nörobilim, psikanaliz ve siyaset bilimi gibi birbirinden farklı disiplinlerin kesişiminde yer almaktadır.

İngilizce, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Felemenkçe ve Japonca gibi birçok dile de çevrilmiş olan Beynimizle Ne Yapmalıyız? dışında kaleme aldığı kitaplardan bazıları şunlardır:

 

Avant demain: Épigenèse et rationalité, Paris: P.U.F., 2014 [Before Tomorrow: Epigenesis and Rationality, Cambridge: Polity Books, 2016].

(Adrian Johnston ile birlikte), Self and Emotional Life, New York: Columbia University Press, 2013.

Ontologie de l’accident: Essai sur la plasticité destructrice, Paris: Éditions Léo Scheer, 2009 [İngilizce baskı: The Ontology of the Accident, Cambridge: Polity Press, 2012].

Les Nouveaux Blessés: de Freud a la neurologie, Paris: Bayard, 2007 [İngilizce baskı: The New Wounded, New York: Fordham University Press, 2012].

La Plasticité au soir de l’écriture, Paris: Éditions Léo Scheer, 2004 [İngilizce baskı: Plasticity at the Dusk of Writing, New York: Columbia University Press, 2009].

Kitapları