Rusya’nın “medeniyetsel aidiyet” problemi çözülmüş müdür? Bu çerçevede İslam medeniyeti nerede durmaktadır? Rusya Avrupa’nın içinde mi yoksa dışında mıdır? Bu sorulara “Rusya İslam dünyasının bir parçası mıdır?” sorusu eklenebilir mi? Rusya’nın modernleşme serüvenine Rusya Müslümanları nasıl tepkiler vermişlerdir? Rusya kendisini hem Avrupa’nın hem de İslam dünyasının parçası olarak görebilir mi? Rus düşüncesinde Tatar mirasını ve İslam medeniyetini sorunsallaştıran akım ya da akımlar var mıdır? Rus Şarkiyatçılığının Batı Şarkiyatçılığından farkı nedir? Soğuk Savaş sonrasında çokça kullanılan “Avrasya” coğrafyası tanımı, jeopolitik olduğu kadar başta İslam ve Ortodoksluk olmak üzere pek çok farklılığı içinde barındıran kültürel bir birim olarak da tanımlanabilir mi?
Bu kitap, Bilim ve Sanat Vakfı Küresel Araştırmalar Merkezi ve Türkiye Araştırmaları Merkezi’nde 2007-2009 yılları arasında yukarıdaki sorular çerçevesinde gerçekleştirilen sekiz oturumluk bir toplantı serisinin ürünüdür.
- Yazarlar: Vügar İmanbeyli (İmanov), Emre Erşen, Sevinç Alkan Özcan, Liaisan Şahin, Mustafa Özgür Tuna, İhsan Demirbaş, Suna Gülfer Ihlamur-Öner
- Hazırlayan: Sevinç Alkan Özcan
- Dizi: Uluslararası İlişkiler
- İlk Baskı Tarihi: 2010 Aralık
- Baskı: 1
- ISBN: 9789756614952
- Sayfa: 215
- Ölçü: 12 X 19,5
- Fiyatı: ₺210,00
Diğer Kitapları (Vügar İmanbeyli (İmanov))
-
Rus Jeopolitiği
-
Avrasyacılık
-
Avrupa ve Beşeriyet
-
Azerbaycan’da Din ve Kimlik
-
Rus Ben-İdraki
-
İmparatorluğun Çöküşü
Diğer Kitapları (Sevinç Alkan Özcan)
-
Bir Sovyet Mirası Rus Azınlıklar
-
Küyerel Dönüşümler
-
Rusya ve Polonya’da Din, Kimlik, Siyaset
-
Azerbaycan’da Din ve Kimlik