Entelektüel yayıncılıkta yeni bir açılım.

Gandhi Ânı

Şiddete Karşı Siyaset

Türkçe’de Gandhi’nin siyasi düşünce ve pratiğine odaklanan pek fazla çalışma yok. Daha çok onu bir bilge, bir guru, manevi bir önder olarak yücelten kitaplara rastlıyoruz. Gandhi’nin siyasetine odaklanan çalışmalar ise daha çok sivil itaatsizlik ve şiddet dışı direniş gibi temaları öne çıkarıyor. Oysa Gandhi’nin reelpolitikçi bir tarafı da var ve işte Gandhi Ânı konunun bu yönüne ciddiyetle eğilen bir kitap.

Siyaset düşüncesinde Pocock’un The Machiavellian Moment kitabından sonra, siyasi düşünce ve pratik için yepyeni bir yolun açılışını temsil etmek üzere bu metafora başvuran başka kitaplar da olmuştur; Guizot momenti, İbn Teymiye momenti gibi… Tez odur ki bu isimler yeni bir siyaset düşüncesi ve pratiği için bir dönüm noktası, bir uğrak, bir an oluşturmuşlardır. Gandhi Ânı (The Gandhian Moment) aynı tezi bu kez Gandhi örneğinde geliştirmek istiyor. Bu bakımdan iddiası olan bir çalışma. Türkçe literatüre önemli bir katkı olacaktır. 

Dr. Ahmet Okumuş, İstanbul Şehir Üniversitesi

Bu kitabı satın al (Babil) Bu kitabı satın al (Kitapyurdu) Bu kitabı satın al (Idefix) Bu kitabı satın al (Pandora) Bu kitabı satın al (Hepsiburada) Bu kitabı satın al (Trendyol)

Diğer Kitapları (Zeynel Abidin Kılınç)

Kitap Hakkında Yorum Yazın