Entelektüel yayıncılıkta yeni bir açılım.

Zor ve Rıza

Küreselleşmeler Arasında Türkiye

Ye­ni bir bin­yı­lın baş­lan­gı­cın­da ol­du­ğu­muz bu­gün­ler­de ya­şa­dı­ğı­mız ge­liş­me­ler na­sıl ta­nım­la­na­bi­lir? Ön­ce­ki bin­yıl­la kı­yas­lan­dı­ğın­da as­lın­da de­ği­şen bir şey yok mu? bu an­lam­da Kü­re­sel­leş­me, ‘em­per­ya­liz­min ye­ni bir ver­si­yo­nu’ mu­dur yok­sa içe­ri­sin­de in­san­lı­ğın or­tak bi­ri­kim­le­ri­ni ba­rın­dı­ran ken­di­li­ğin­den bir sü­reç mi­dir? Sa­de­ce ‘zor’a mı da­yan­mak­ta­dır yok­sa ya­şa­yan­la­rın ‘rı­za’sı­nı da içer­mek­te mi­dir? Ya­şan­mak­ta olan de­ği­şim­ler/dö­nü­şüm­ler tek bo­yut­lu bir kü­re­sel­leş­me ile açık­la­na­bi­lir mi? De­ğil­se, bir­bir­le­ri ile çe­li­şen, ör­tü­şen, ça­tı­şan sü­reç­le­rin ay­nı an­da iş­le­di­ği çok bo­yut­lu “kü­re­sel­leş­me­ler”den mi bah­set­mek ge­re­kir? Ve da­ha­sı, Tür­ki­ye bu sü­reç­ler­den na­sıl et­ki­len­mek­te­dir?

20. yüz­yı­lın son çey­re­ğin­de var­lı­ğı ya da yok­lu­ğu tar­tı­şı­lan kü­re­sel­leş­me sü­reç­le­rin­de bu­gün ol­duk­ça me­sa­fe kat edil­miş du­rum­da. Kud­ret Bül­bül, bu ça­lış­ma­sıy­la, yu­ka­rı­da­ki so­ru­la­ra ce­vap­lar arı­yor. Zor ve Rı­za, kü­re­sel­leş­me sü­reç­le­ri­ne iliş­kin ku­ram­sal de­ğer­len­dir­me­ler­den, TBMM üye­le­ri ile ya­pı­lan renk­li mü­la­kat­lar­dan ve Tür­ki­ye­li dü­şü­nür­le­rin kü­re­sel­leş­me­ye iliş­kin yak­la­şım­la­rın­dan ha­re­ket­le kü­re­sel­leş­me­ler ara­sın­da­ki Tür­ki­ye’yi tar­tı­şı­yor.

Bu kitabı satın al (Babil) Bu kitabı satın al (Kitapyurdu) Bu kitabı satın al (Idefix) Bu kitabı satın al (Pandora) Bu kitabı satın al (Hepsiburada) Bu kitabı satın al (Trendyol)

Kitap Hakkında Yorum Yazın