Entelektüel yayıncılıkta yeni bir açılım.

17. Yüzyılda Tersâne-i Âmire

16. yüzyılın başlarından itibaren denizlerde önemli bir güç haline gelen Osmanlı Devleti’nin merkezi tersanesi ve deniz üssü İstanbul’daki Tersâne-i Âmire idi. Gemi inşa gözleri, mahzenleri, kârhaneleri, zindan ve idari binaları ile bu kurum, Akdeniz ülkelerindeki tersanelerin en büyüklerinden biriydi ve 16. ve 17. yüzyıllardaki tek rakibi Venedik tersanesi ile benzerlik arz ediyordu.

Tersâne-i Âmire’nin tarihçesi, binaları, idari kadrosu, personeli ve sanatkârları, Tersane’deki gemi inşa faaliyetleri ve bunun için gerekli malzemenin temini, Tersane’de inşa edilen gemi sayısı ve çeşitleri, gemilerdeki mürettebat ve kürekçilerin temini, Tersâne-i Âmire’ye bağlı diğer tersane ve gemi inşa tezgâhları kitapta ele alınan başlıklar arasında yer alıyor.

Kitap, Osmanlı denizcilik faaliyetleri konusunda en temel verileri barındıran arşiv belgelerine dayanıyor. Tersane mühimmatının temin edildiği yerleri gösteren harita, seçme belgeler, görseller ve Denizcilik Lügati ile zenginleştirilen eser, alanının en önemli eseri olma özelliğini koruyor. 

Bu kitabı satın al (Babil) Bu kitabı satın al (Kitapyurdu) Bu kitabı satın al (Idefix) Bu kitabı satın al (Pandora) Bu kitabı satın al (Hepsiburada) Bu kitabı satın al (Trendyol)

Diğer Kitapları (İdris Bostan)

Kitap Hakkında Yorum Yazın