Entelektüel yayıncılıkta yeni bir açılım.

Tanburi Cemil Bey

Sempozyum Bildirileri

Bugün “Tanburi Cemil Bey algısı” ve etrafında örülmüş mitoloji, bu büyük müzisyenin kendisinden daha büyük önem kazanmış gibidir. Şöhreti, parlaklığı, etrafında sonradan yaratılmış olan efsane ve “erişilmez” olduğu düşüncesi günümüz müzikolog ve müzik tarihçilerin birçoğunun gözünü kör etmekte ve camiaya egemen olan bu türden algılar onu daha akademik ve daha nesnel bir bakışla incelemeyi engellemektedir.

Tanburi Cemil Bey: sempozyum bildirileri, vefatının 100. yılı münasebetiyle üç kurumun ortaklaşa düzenlediği “Tanburi Cemil Bey” sempozyumundaki on üç bildiriyi bir araya getirirken, zihinlerdeki bu sisli Cemil Bey imgesini de bir nebze daha belirginleştirmeye gayret ediyor. Şüphesiz, bir yüzyıla sığmayan bu usta icracı hakkında söylenen her söz, ardındaki efsane bulutu içinde kaybolsa dahi onu anlamak için gösterilecek her çaba bugünü anlamaya ve geleceğimize ışık tutmaya devam edecek.

Bu çalışma, dileriz, Cemil Bey’i yaşadığı çağın koşulları içinde kavramaya ve bugünün deforme edici dürbününden değil bizzat yaşadığı dönemin sosyal koşullarının ve müzik icralarının gözlüğünden bakmaya bir nebze kapı aralar. Çünkü ancak o zaman adının tam anlamıyla hakkını verebileceğiz.

Bu kitabı satın al (Babil) Bu kitabı satın al (Kitapyurdu) Bu kitabı satın al (Idefix) Bu kitabı satın al (Pandora) Bu kitabı satın al (Hepsiburada) Bu kitabı satın al (Trendyol)

Kitap Hakkında Yorum Yazın